style2

Tučepi

Najbolji odmor zajamčen

Tučepi

Tučepi danas prepoznajemo ponajprije kao turističku destinaciju na suvremenim itinerarima Hrvatske i Europe. No, Tučepi su staro naselje, s četiri milenija dugom prošlošću, čemu je glavni razlog povoljni zemljopisni položaj. Tučepi na zapadu graniče s gradom Makarskom kao glavnim i jedinim urbanim središtem hrvatske mikroregije Makarsko primorje, dok ga sa sjevera omeđuje impozantna planina Biokovo.

Tučepski zaseocima: Podpeć, Čovići, Srida sela, Šimići i Podstup, sa odlikama primorskog tradicijskog graditeljstva, raštrkani su po širokoj zoni primorske flišne padine, bogate s nekoliko prirodnih izvora vode i terasastim poljoprivrednim zemljištem s vinogradima i maslinicima. Na jugu, uz pitomu, šljunkovitu i četiri kilometra dugu obalu, smjestile su se današnje Tucepi, novo i moderno naselje, koje svoj prosperitet zasniva na turističkoj djelatnosti.

Kada bi Južna Hrvatska raširila svoje nevidljive ruke po pravcu kretanja sunaca, mjesto na kojem bi spojila sva svjetlosna ishodišta pronašla bi u Tučepima, malom srcu Dalmacije. Nije stoga ni čudo što se u Tučepima križaju sve njene najprivlačnije odrednice. Zlato plaža i žala, zelenilo borika, vinograda i maslinika, kamen Biokovo i modrilje pučine, pod bistrom kupolom neba što ga podjednako pokušavaju dotaknuti i planina i more...